TRENDS | Ce e cool în 2019 în materie de modă? „Stilul este un mod de a spune cine esti fără să trebuiască să vorbești” – Rachel Zoe.

Moda este ciclică, acest lucru ne e clar de foarte multă vreme. Dacă acum câțiva ani le compătimeam pe cele care se înhămau să poarte animal printuri sau umeri bufanți, iată că trendurile revin în forță și se impun pe catwalk-urile designerilor care trasează direcțiile stilistice în fiecare nou început de an. 

Discuția din 2019 se concentrează în jurul ideii de feminism și egalitate între sexe, continuând, astfel, mișcarea #metoo începută în 2017. Ce contează acum este diversitatea în toate formele ei de manifestare și cultivarea încrederii în sine. Și cum altfel s-ar putea atinge acest deziderat decât punând la bătaie haine care sunt, înainte de toate, confortabile. 

Unul dintre cele mai mari trenduri pe care le-am văzut în show-uri a fost cel care pune în evidență femeia adevărată – o revenire la feminitate și dorința de a te îmbrăca pentru sine într-un mod confortabil”, a declarat Elizabeth von der Goltz, global buying director la Net-a-Porter.

Ce e cool, deci?

#1 Leopard print

Surprinse, doamnelor? Dacă anul trecut și-a făcut ceva mai timid simțită prezența, în 2019 ne vom întâlni din ce în ce mai des cu acest tip de print. Diferența este, însă, că acum finish-ul este unul mai elegant, designerii tinzând chiar să aducă animal printul pe covorul roșu. 

Sursa FOTO: Daily Mail

#2 1980`s

Nici anii `80 nu ne vor părăsi, așa că vom vedea adesea umeri bufanți, supradimenionați, paiete orbitoare, deux-pièce-uri inspirate de stilul prințesei Diana și accesorii scandaloase, care să completeze perfect vibe-ul optzecist.

Dacă ești genul care se dă în vânt după tot ce extra, vei închina un pahar în cinstea libertății de exprimare a lui 2019. Fundele decorative, corsetele și materialele metalice vor fi la mare căutare și nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din garderoba pasionatelor de modă.

Sursa FOTO: Who What Wear

#3 Beige-ul chic

Vom asista la un spectru larg de beige-uri, de la biscuit la blush și off-white, care vor defini o eleganță relaxată, subtilă. 

Această paletă cromatică transmite ideea de maturitate și lux, unul sofisticat. Investiția merită, tindem să credem, pentru că astfel de piese sunt foarte ușor de integrat în orice tip de ținută.

Sursa FOTO: The Fashion Spot

#4 Neon

O altă reminiscență a anilor `80, culorile neon au luat cu asalt podiumurile din New York, Paris, Milano și Londra. Unii designeri s-au avântat într-o zonă pretențioasă, folosind satin și dantelă, alții au îmbrățișat clasicul bumbac. Orice alegere ați face, rezultatul va fi unul de efect, care nu va rămâne neobservat.

Sursa FOTO: Cosmopolitan

#5 Salopetă industrială

Stilul utilitar este la mare căutare în acest sezon, iar salopetele largi și comode, care pot fi stilizate cu o centură, sunt alegerea ideală. Ușor de purtat seara alături de o pereche îndrăzneață de tocuri, dar la fel de cool asezonate cu ghete masive sau adidași. 

Sursa FOTO: Pinterest

#6 Franjuri

Detaliul pe care îl vom vedea pe toate articolele, de la mâneci la genți, poșete și chiar coliere. Pot fi integrate cu succes într-un look boho, aplicate pe o pereche de umeri supradimensionați sau folosite pentru a decora genți. Potențialul lor este infinit.

Sursa FOTO: Fashionista

#7 Verde-(de)mentă

După ce a avut loc un debate interminabil despre numele acordat acestei culori (noi am mizat pe cel de verde-mentă), și-a croit loc în multe ținute de pe catwalk. Este o culoare ofertantă, care ne lasă mână liberă atunci când vine vroba de a-i da viață în cadrul unei ținute. Pe Pineterest, #greenaesthetic e în trending, impunându-se alături de alte nuanțe pastel.

Sursa FOTO: Daily Mail

#8 Look de vacanță

Ca să pui în practică acest look, e nevoie de un mic exercițiu de imaginație. Ești Audrey Hepburn și te afli în Hawaii, într-o vacanță de vis. Gândește-te ce ai putea purta. În principiu, orice, nu ai bariere. 

Rochii kitsch, costume de baie în culori vibrante și ochelari de dimensiuni exagerate. Poate vei simți nevoia să asortezi totul cu un prosop de baie sau cu o pălărie de soare colorată. Tot te face să te simți fabulos și îți amintește de verile pe care… încă nu le-ai trăit. 

Confortul nostalgiei are o influență puternică acum – așa se întâmplă mereu în vremuri de nesiguranță socio-economică”, a declarat Gordon-Smith. 

Sursa FOTO: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *